Followers

Sunday, January 30, 2011

announcement : 11:28am GMT +8 (Malaysia) 31/1/2011

Assalamualaikum..
kami sebahagian pelajar-pelajar mesir yang telah selamat sampai di Malaysia, dengan ini telah sepakat, seandainya pihak kerajaan, tentera dan NGO memulakan proses evakuasi (evacuation) dan rescue mission untuk pelajar dan rakyat negara kita di Mesir, kami dengan sukarela akan menyertai dan akan membantu dalam memandu proses itu di Mesir.

Kami bersedia untuk pulang semula ke Mesir dan membantu semua rakyat kita di sana, apabila pihak yang berkuasa memulakan proses evacuation !

mari sama2 kita berusaha membantu selagi yang boleh demi keselamatan dan nyawa rakyat kita di sana !

yang ikhlas,
pelajar mesir di malaysia

25 comments:

  1. semoga segalanya selamat!! insyaAllah..

    ReplyDelete
  2. ya Allah, selamatkanlah rakyat Malaysia di Mesir sekarang ini ya Allah :(

    ReplyDelete
  3. salam.saya cadangkan kita kena kumpul semua ahli keluarga student2 malaysia d mesir dan buat perhimpunan di depan kementerian pengajian tinggi untuk desak kerajaan bawa student malaysia pulang segera sebelum nasi jadi bubur...

    mula2 dapatkan contact number ahli keluarga student2 mesir.caranya minta student2 di mesir sms no phone dan nama ibu atau bapa.kemudian,tuan semua ajak ahli keluarga mereka utk sama2 desak kerajaan esok

    ReplyDelete
  4. saya ada keluarga di sana. kalau ada misi ni, nak join tolong.
    no use sms. x sampai. terus kol. kalau nasib baik, dapat through.kalau tak, cuba kol banyak kali. insyaAllah, dapat through.

    ReplyDelete
  5. salam, alhamdulillah semalam dpt contact both my brothers there. masyarakat setempat ada buat homeguard, mmg berjaga sepanjang masa. bekalan mknn so far masih ada. but they seems don't know the current situation about gov there. mane2 students yg dekat dgn kwsn pns pn akan berpindah ke rumah rakan2 yg lebih selamat. psl student malaysia yg kna rape tu not sure, tp yg dpt info, anak prmpn arab yg kna. hopefully diorg dpt bertahan.

    ReplyDelete
  6. saya dah try banyak kali call kawan-kawan saya di Mansoura, sampai la ni, saya masih xdapat berhubung dengan mereka.. ya Allah.. apa lah nasib kawan-kawan saya kat sana... sangat risau...

    ReplyDelete
  7. Usaha yang baik.. suami saya pun skrg berada di Mesir on official duty. Saya dpt hantar sms kat suami, dia received cuma dia tak leh reply. Blh call, tak der masalah. Kita doa agar mereka selamat dan dipermudahkan urusan mereka.

    ReplyDelete
  8. Semoga Allah melindungi seluruh rakyat Malaysia di sana

    ReplyDelete
  9. nk tnye nie sume ke yg blek msia nie???

    ReplyDelete
  10. hope everything will be fine there...

    ReplyDelete
  11. harap Malaysians yang berada di Egypt selamat...

    ReplyDelete
  12. sokong rahmah.......
    jom sme2 g berkumpul kt ctu.....

    ReplyDelete
  13. ade sape2 tahu med student kat alex dah sampai msia belum?

    ReplyDelete
  14. alhamdulillah
    moga mereka yg lain juga dalam keadaan selamat

    ReplyDelete
  15. Semoga semua rakyat kita di sana berada dalam lindungan ALLAH...my dearie students yang belajar di sana, kamai doakan kamu semua selamat...

    ReplyDelete
  16. kalau ahli keluarga yg duk jauh dan bekerja? mcm mne nk pegi dpn kementerian? kteorg duduk penang, parents sy keje. kakak sy ade di cairo. smpai skrg xtahu perkembangan dkt cairo..

    ReplyDelete
  17. egypt skrg cmne?adik sy umur 14 tahun, baru 3 bulan belajar kat sana..risau sgt2..

    ReplyDelete
  18. alhamdulillah selamat sampai.. :)

    ReplyDelete
  19. ada sesiapa kat sini kenal SUFIAN dan EZZAD AZAHA??? Please... medical student di Mansoura Uni....

    ReplyDelete
  20. to aina, try call ur sis. cuba byk kali. insyaAllah boleh. I dpt call diorg smlm.

    ReplyDelete
  21. etttt eleh broooo .... dah samapai malaysia bukan main berani lagi ..... nak buat misilah konon .... mengapa masa kat sana hang tak usahakan misi2 yang hang nak buat tuuu ... piiiiraaaaahhh

    ReplyDelete
  22. ya allah. selamat kan la mreka yang adew at snew sume. jgn la adew pelajar malaysia yg terkorban disana. amin!

    ReplyDelete
  23. @p81-blh tak awk fikir logik sket?kalo xde bantuan kerajaan camne nak buat misi macam tu?bukan sorang dua orang rakyat malaysia kat sane.

    xpahamm betul,dalam sangat genting macam ni,ade je yang nak cube "add the fuel into the fire".patutnye mse nilah bagi semangat kat mangsa masing2.ini tidak.

    ReplyDelete
  24. jgn dilayan @p81 tuh nnt kita jadi banggang mcm dia. Setiap kebaikan memang ada penentang. Sudah sunnatullah.

    ReplyDelete