Followers

Monday, January 31, 2011

update 20:26pm 31/1/2011 (Isnin) GMT +8

bulletin utama tv3 memberitahu bahawa proses evacuation akan berlangsung, dan  kerajaan akan membawa pelajar kita ke negara jiran (Arab Saudi, Jordan..) untuk diselamatkan.
kerajaan telah consider, kemungkinan besar akan menggunakan jalan darat.

Kedutaaan Besar Malaysia di Kaherah kini dibuka 24 jam untuk sebarang aduan dari pihak keluarga pelajar di tanah air..

sekalung tahniah dan ribuan terima kasih kepada semua yang terlibat dalam membantu menyelamatkan pelajar kita di sana


Alhamudlillah..

saya akan menyusul kemaskini dari kawan2 sekitar malaysia dan mesir sebentar lagi inshaAllah..

21 comments:

  1. Alhamdulillah..Allah akan membantu kita semua niat yg baik

    ReplyDelete
  2. Tujuan document dibuat untuk membolehkan rakyat Malaysia bersama bantu membantu, saling inform kalau ada maklumat terkini mengenai orang yg hilang dari senarai di bawah. Mungkin mereka berada di lokaliti lain sewaktu rusuhan dan tak dapat pulang ke rumah. Sila share dan sebarkan. Terima kasih.

    https://spreadsheets0.google.com/ccc?pli=1&hl=en&key=tenRGxB_StCTmJibnQ0QX7w&hl=en#gid=0

    ReplyDelete
  3. syukur Alhamdulillah...semoga Allah melindungi kalian semua..

    ReplyDelete
  4. syukur alhamdulilah.,harap2 sume balek dgn selamat..amin.!

    ReplyDelete
  5. tgah tgk tv3...sibuk membicarakan tentang apa yg berlaku di mesir..semoga kalian smua selamat di sana. kami di sini sentiasa mendoakan kalian.amin.

    ReplyDelete
  6. Alhamdulillah.. alhamdulillah.. alhamdulillah.. semoga Allah tenangkan hati keluarga mereka semua..

    ReplyDelete
  7. syukur Alhamdulillah..
    balik cepat:)

    ReplyDelete
  8. syukur alhamdulillah..sy br jer lepas m'hubungi adik saya di kaherah (pelajar perubatan tahun 3 cairo universiti)..mereka sedang b'kumpul di malaysia hall untuk ke Jordan..harap2 semuanya berjalan ngn lancar...

    ReplyDelete
  9. alhamdulillah
    tenang aku dengar

    ReplyDelete
  10. bagaimana dgn pelajar dizagazig??? kena turun ke malaysian hall jg kah???

    ReplyDelete
  11. lega sgt2. tp hrp mereka dibawa pulang ke Malaysia. huhu

    ReplyDelete
  12. tahniah kerana usaha semua dah masuk pun tv3. tengok muka pembaca berita perempuan tu, cuak semacam. good thing ada parents tu call, kalau tak, nak caya ke tak kalau2 gomen ni main politik lagi atau media tak boleh nak kasitau berita secara meluas takutkan rakyat panik.

    mmg dah panik pun. sebab semua tu orang tersayang saya dan mereka.semua tu nyawa.

    ReplyDelete
  13. syukur alhamdulillah semoga semua selamat

    ReplyDelete
  14. alhmdulillah....smoga smua dpt pulang dgn sejahtera :)

    ReplyDelete
  15. bagaimana pula pelajar yang berada di shoubro? adakah mereka juga akan dihantar ke negara lain?

    ReplyDelete
  16. macam mana dengan pelajar kat mansoura?

    ReplyDelete
  17. alhamdulillah,teruskan berdoa buat sahabat-sahabat di Mesir.

    ReplyDelete
  18. ape da tumpang negara org len... saudi,turkey blh hntr pesawat ke mesir utk amik rkyt diorg, xkn mesia xleh nk hntr pesawat??? awk sume stuju ke krjaan nk pndh ke negara jiran??? dh la tumpang negara org.. sdgkn dlm masa yg sama, negara2 brbgsa arab sume sdg bangkit marah, ade ke ptot nk hntr ke sne..??? dh la nk pndh tu ikot jln darat.. dh tntu jln darat pn tgh huru hara, lg nk hntr ikot jln darat.. terbang blh than kira.. sy ckp ni sy thu la, sbb sy bru blk dri mesir, bru 3 hari smpi mesia..kpd spe2 yg ada ank kt mesir tu, desak kerjaan bwk blk ank2 anda ke mesia..negara len boleh send pesawat, xkn mesia xleh.. kata mesia negara kaya..!! projek juta2 blh kuarkn duit,koridor sna koridor sini.. knpe utk ank2 bngsa sndri mesia xleh nk kuarkn duit??? dh la bg alasan x logik. trsport xde utk pndhkn mereka ke mesia, kata TPM.. aduhh.. xley belaaa..mcm mne ni..?? x pham btull..

    ReplyDelete