Followers

Saturday, February 5, 2011

mohon maaf atas kesulitan

saya memohon maaf kerana setakat ini tiada laporan dari Jeddah lagi, kami masih menunggu rakan-rakan di Jeddah untuk menghubungi kami.. seribu kemaafan dipohon kepada rakyat Malaysia.


berkenaan keadaan semasa di Mesir, kami akan terus usaha menghubungi mereka yang masih dalam proses evakuasi. 


Berkhidmat untuk Negara,
Azizi Al Fahri

17 comments:

  1. ye2...kami sedang menanti berita dan perkembangan terkini..

    ReplyDelete
  2. klu ada brita cepat2 ya.. nk tau p'kmbangan t'bru.. syukrann..

    ReplyDelete
  3. ha'ah...arap ada brita dr jeddah plop n brita dr pelajar lellaki univ tanta yg msh lg kat arma..tqvm squad

    ReplyDelete
  4. mcne ni xda up to date dr jeddah..susah para famili di malaysia nak tahu perkembangan saudara mereka..berharap agar pihak site admin dapat mencari ikhtiar...

    ReplyDelete
  5. Alhamdulillah my cousin has arrived in Jeddah. Lagi 2/3 days she will come back to Malaysia.

    ReplyDelete
  6. InsyaAllah semua selamat. Allah tak akan susahkan hambaNya kalau hambaNya tidak dapat menempuhnya. InsyaAllah.

    ReplyDelete
  7. my mom is one of the officer kt mesir, td update di fb kata dia sgt2 'hairan' dgn suasana egypt hari ni. lepas 10 hari huru hara bagai nk gila, hari ni aman mcm x dak pape yg penah terjadi. accept for the deaths & segala kemusnahan harta benda di sekitar laa.. peliknya manusia..

    ReplyDelete
  8. alhamdulillah...sy dapat kol abg saya...dia org dah selamat sampai d jeddah..flight dr kaherah..kol guna Digi

    ReplyDelete
  9. ridzuan, call guna digi how much per minute ek?

    ReplyDelete
  10. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  11. x pasti plok...tp mahal gak..skrg2nya syukur blay hubungi...

    ReplyDelete
  12. skrg ni xdpt call diorg yg kat jeddah plk. mostly yg dpt call pn sbb diorg guna no m'sia..huhuhu..

    ReplyDelete
  13. sy kat jeddah skrg ni, kegunaan internet sgt limited skrg ni, kalau nak call anak2 anda sumua, minta anak2 anda bli nombor jeddah, cume berharga 60 geneh sahaja (ada topup 15 skali), ada jual di tempat transit di tabung haji.xleh nak guna simcard mesir, sbb anak2 anda receive call pon kene charge roaming.

    kami dijaga dgn baik disini,cuma kita semua kene paham yg operasi ni operasi kecemasan so anak2 sume xleh la nak dpt layanan mcm kita pegi bercuti. harap ibu bapa di msia jgn terlalu risau . insyaAllah kami semua di sini selamat, setiap hari akan ada flight ke msia. insyaAllah bila semua fasa 1 sudah habis, lg byk penerbangan ke msia. harap maklum, teruskan berdoa utk kami semua :)

    ReplyDelete
  14. sedikit update di jeddah:

    1) selepas smpai di asrama tabung haji, pelajar lelaki akan ditempatkan di dlm dewan sementara, utk pelajar wanita pula , xpasti , kemungkinan akan masuk terus ke asrama yg kosong

    2) slps para pelajar yg duduk di hostel telah keluar utk pulang ke msia, pelajar yg duduk dlm dewan tu akan pindah pula ke dlm hostel, 1 bilik hostel dlm 5 org.

    3) taklimat rumah selangor td memberitahu, kerajaan akan membuat procedure utk balik msia , "siapa yg smpai dahulu, dia yg akan ke msia dahulu"

    4) dpt maklumat dari kwn, ckp insyaAllah dlm jadual, 13hb February misi pemindahan rakyat dari jeddah ke msia selesai. jika tiada halangan.

    5) pastikan pelajar2/anak2 anda sudah berdaftar dgn rumah negeri masing2 utk pengumpulan data, sbb nnt pegawai yg bertugas akan menelefon ibubapa sbelum anak2 mereka bergerak ke msia. procedure ini memudahkan utk parent dtg ambil anak2 mereka di KLIA (dpt tahu dari penerangan rumah selangor td)

    6) para pelajar akan diberi token (tanda) utk tahu bila flight masing2, pastikan xde yg terleka, sbb ada yg xalert menyebabkan seat pelajar tu diganti dgn pelajar lain.

    insyaAllah kalau ade update lg, nnt sy tulis jika berkesempatan, harap maklum :)

    ReplyDelete
  15. Link utk tgk senarai nama penerbangan ke msia dari jeddah:

    http://www.mkn.gov.my/mkn/default/subarticle_m.php?mod=4&fokus=13&article=150

    credit to Nurul Izzati Abdullah Zayawi sbb bgtaw

    ReplyDelete
  16. https://drive.google.com/file/d/0B6ut4qmVOTGWMkJvbFpZejBQZWM/view?usp=drivesdkWeb: almawaddah.info

    Salam


    Kepada:

     

    Redaksi, rektor dan para akademik


    Per: Beberapa Hadis Sahih Bukhari dan Muslim yang Disembunyikan


    Bagi tujuan kajian dan renungan. Diambil dari web: almawaddah. info

    Selamat hari raya, maaf zahir dan batin. 


    Daripada Pencinta Islam rahmatan lil Alamin wa afwan

    ReplyDelete